LOGO PANAKROTIRIAKOS

Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian

03

Μαρ 2020

MOBIAK 1Οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου σε συνεργασία με τη ΜΟΒΙΑΚCare/Pyromentikal προσφέρουν στους αθλητές της Ακαδημίας δωρεάν εξέταση πελματογραφίας με πελματογράφο τελευταίας γενιάς της AETREX, που θα μεταφερθεί στο γήπεδο Καθιανών για το σκοπό αυτό.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρες 16.15 με 19.15 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γηπέδου μας.

Η πελματογραφία προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στις μικρές ηλικίες για το στυλ με το οποίο "πατάει" ο αθλητής και μεταξύ άλλων την έγκαιρη διάγνωση της πλατυποδίας. Στις μεγαλύτερες ηλικίες μας δίνει πολύτιμα στοιχεία για την πρόληψη καταστάσεων, όπως πόνοι στη μέση, επιπλοκές του διαβήτη λόγω "λαθών" στη βάδιση και άλλες περιπτώσεις.

Επίσης είναι μία ιδιαίτερα χρίσιμη εξέταση σε όλες τις καταστάσεις όπου κάποιος πονά όταν περπατά. Στην περίπτωση αυτή μας δείχνει πως κατανέμονται οι δυνάμεις στο πόδι κατά το περπάτημα και μας βοηθά να δώσουμε λύση στο πρόβλημα με τη χρήση ειδικών ορθωτικών πελμάτων.

Στην εξέταση μπορεί να συμμετέχει κάθε αθλητής της Ακαδημίας, μεγαλύτερος των 5 ετών. Την ημέρα της εξέτασης ο αθλητής μαζί με έναν από τους γονείς του ή κάποιον κηδεμόνα του, έρχεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της δράσης και απλά στεκεται πάνω στον πελματογράφο.

Το μηχάνημα κάνει τις απαιτούμενες μετρήσεις και δημιουργεί ξεχωριστή αναφορά για κάθε αθλητή. Τα αποτελέσματα της αναφοράς είναι άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο διαθέσιμα στον αθλητή και μετά την εξέταση ακολουθεί σύντομη συζήτηση ανάλογα με τα ευρύματα. Ο συνολικός χρόνος της διαδικασίας είναι περίπου 10 λεπτά για κάθε αθλητή.

Μαζί με τα χαρακτηριστικά του τρόπου στάσης και βάδισης που δείχνει ο πελματογράφος το μηχάνημα προτείνει ένα κατάλληλο ορθωτικό πέλμα. Αυτό δε σημαίνει ότι ο αθλητής έχει κάποιο πρόβλημα ή πάθηση, είναι απλά μία πρόταση για καλύτερη και πιο άνετη βάδιση.

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σας στη δράση καθημερινά και μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου στη γραμματεία ή το γιατρό της Ακαδημίας. Στόχος μας είναι να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές μας. Στο διήμερο μπορούν να κάνουν πελματογράφημα μέχρι 50 περίπου αθλητές.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γιατρό της Ακαδημίας. Σας περιμένουμε...!

Για τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου:

Ο Τεχνικός Διευθυντής Βασίλης Παπαδάκης - Ο Ιατρός των Ακαδημιών Κώστας Μπουζάκης

Με την ευγενική χορηγία της ΜΟΒΙΑΚ

MOBIAK

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Μέγας Χορηγός

Video

Συνέντευξη Carl CARNEY Views : 989
Επίσκεψη Ακαδημίας στο ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου Views : 691

Εγγραφή στο Newsletter μας

Μάθετε τα νέα της ομάδας μας εύκολα και γρήγορα στο email σας.