LOGO PANAKROTIRIAKOS

Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian

18

Μαρ 2016

Ευάγγελος ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣΜε αφορμή την τελική ευθεία στην οποία μπαίνει το πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ, άμεσος συνεργάτης του προπονητή Βασίλη ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ουσιαστικά ο συνδετήριος μοχλός Διοίκησης-Ποδοσφαιρικού τμήματος καλύπτοντας άτυπα το ρόλο του Γενικού Αρχηγού), αναφέρεται στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, στις πιθανότητες τίτλου, αλλά και στο πλάνο για την επόμενη χρονιά.

 

Παράλληλα, ο κ. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ κάνει αναφορά στη συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή Βασίλη ΠΑΠΑΔΑΚΗ και τον συνεργάτη του Γιώργο ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ, αλλά και στα βήματα προόδου που έχουν γίνει στην Ακαδημία και στην πρώτη ομάδα του Πανακρωτηριακού επί ημερών του Μανώλη ΣΒΟΥΡΑΚΗ και της ΜΟΒΙΑΚ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τη φετινή πορεία και τη "μάχη" του τίτλου λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος:

«Νομίζω η φετινή μας πορεία είναι εξαιρετική. Αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι η ομάδα είναι στην κορυφή. Μπορεί να έχουμε πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τις άλλες ομάδες, αλλά θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να τερματίσουμε πρώτοι».

Για το που θα κριθεί ο τίτλος:

«Είναι πολλές οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν τον τίτλο. Για κανένα δεν είναι εύκολο. Σε όλες τις ομάδες υπάρχει πίεση και θεωρώ ότι η ομάδα που θα είναι πιο ψύχραιμη, που θα έχει περισσότερη πίστη, θα τη βοηθήσουν οι συγκυρίες και η τύχη θα επικρατήσει τελικά. Θεωρώ ότι το ΙΝΚΑ είναι σε πιο ευνοϊκή θέση, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν έχει να κάνει με το πρόγραμμα μόνο, αλλά είναι και το τι θα καταθέσει κάθε ομάδα. Εγώ νομίζω ότι αυτή τη στιγμή κάνουμε το καλύτερο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος».

Για τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στον πρωταθλητή Χανίων να ανέβει μέσω των μπαράζ στη Γ' Εθνική, λόγω ανόδου δύο ομάδων από την Κρήτη μέσω της διαδικασίας αυτής:

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εμείς σε περίπτωση που όλα πάνε καλά και είμαστε οι πρωταθλητές θα διεκδικήσουμε αυτόν τον στόχο, δεν θα τον αφήσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε αρκετές πιθανότητες να το καταφέρουμε αυτό. Είναι κάτι που το θέλουμε και θα το επιδιώξουμε, αν μας προκύψει».

Για το αν θεωρηθεί αποτυχία το ενδεχόμενο μη κατάκτησης του τίτλου:

«Σε περίπτωση απώλειας του τίτλου δεν θεωρώ ότι η χρονιά θα είναι αποτυχημένη, γιατί μία ομάδα χτίζεται σε βάθος χρόνου. Οπότε θεωρώ ότι είτε πετύχουμε τον στόχο, είτε δεν τον πετύχουμε, η ομάδα επειδή έχει βάλει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, το πρωτάθλημα μπορεί να έρθει την επόμενη χρονιά ή την μεθεπόμενη. Δεν βιαζόμαστε και δεν είμαστε ανυπόμονοι. Για να χτίσεις κάτι θέλει κόπο και μην ξεχνάμε ότι η ομάδα πριν δύο χρόνια προσπαθούσε να κρατηθεί στην κατηγορία και δεν είναι εύκολο, από τη μία χρονιά στην άλλη να διεκδικείς πρωτάθλημα».

Για το αν στηριχθεί η ομάδα στον ίδιο κορμό και τη νέα σεζόν σε περίπτωση μη κατάκτησης του πρωταθλήματος:

«Από τις κουβέντες που έχουμε κάνει με τον μεγάλο χορηγό της ομάδας μας, τον κ. ΣΒΟΥΡΑΚΗ, νομίζω ότι και την επόμενη χρονιά η ομάδα θα έχει στόχο το πρωτάθλημα. Η επόμενη χρονιά σχεδιάζεται με τεχνικό τον Βασίλη ΠΑΠΑΔΑΚΗ και τον Γιώργο ΖΕΡΒΟΥΑΔΑΚΗ ως άμεσο συνεργάτη του, οπότε θεωρώ ότι και η επόμενη χρονιά θα μας βρει το ίδιο δυνατούς με φέτος. Δεν αλλάζει κάτι. Εμείς δίνουμε μεγάλη έμφαση και στα παιδιά τα δικά μας. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που να μην απαρτίζεται από παιδιά που θα προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας. Οπότε ο σχεδιασμός μας και ο φετινός, αλλά και της επόμενης χρονιάς, επικεντρώνεται και σε αυτό. Είμαστε η ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα με αρκετά παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της. Μπορεί αυτό κάποιοι, και μιλάω πιο πολύ για τους ανθρώπους του Ακρωτηρίου, να το παραγνωρίζουν και μας αδικεί σαν προσπάθεια, αλλά αυτή τη στιγμή ο ΜΠΟΥΡΑΚΗΣ, ο ΚΕΛΑΚΗΣ, ο ΜΙΧΑΗΛ, ο ΛΥΧΝΑΚΗΣ κ.α. είναι παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας και ο Πανακρωτηριακός σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου έχει περισσότερους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Οπότε εκεί πάνω θα στηριχθεί και η επόμενη ημέρα του Πανακρωτηριακού».

Για το αν στηριχθεί η ομάδα σε ντόπια παιδιά σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος και επίτευξης της ανόδου:

«Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι που να μην στηρίζεται στο χανιώτικο στοιχείο. Γιατί τα παραδείγματα άλλων ομάδων δείχνουν ότι μόλις επιτευχθεί η άνοδος σε παραπάνω κατηγορία αυτομάτως η ομάδα χάνει την ταυτότητά της. Μία ομάδα χωρίς ταυτότητα δεν νομίζω ότι έχει μέλλον και προοπτική. Οπότε εμείς θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό το στοιχείο, γιατί υπάρχουν αξιόλογοι Χανιώτες ποδοσφαιριστές που μπορούν να στηρίξουν τον Πανακρωτηριακό στη Γ' Εθνική, σε περίπτωσης που επιτευχθούν οι στόχοι μας».

Για τα βήματα προόδου της Ακαδημίας και το κέρδος που μπορεί να υπάρξει μελλοντικά για την πρώτη ομάδα:

«Νομίζω ότι δεν θα ήμασταν συνεπείς για όλα όσα έχουμε κάνει αυτά τα τρία χρόνια, με το να μην προωθηθούν τα δικά μας παιδιά στην πρώτη ομάδα του Πανακρωτηριακού και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή η Ένωση Θύελλα-Καμίνια συμμετέχει στη Β' Κατηγορία και έχει ένα υλικό με περισσότερους από είκοσι (20) ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, που στόχος είναι αυτά τα παιδιά να βρεθούν την επόμενη ημέρα στην πρώτη ομάδα του Πανακρωτηριακού. Οπότε είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο η Ακαδημία και όλα όσα συμβαίνουν αυτά τα τρία χρόνια και η ΕΘΚ θα παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο να στηρίξει αυτά τα παιδιά, να ενταχθούν μελλοντικά στον Πανακρωτηριακό και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας δύσκολης κατηγορίας για τα παιδιά».

Για την αλλαγή φιλοσοφίας επί ημερών Μανώλη ΣΒΟΥΡΑΚΗ και ΜΟΒΙΑΚ στη διοίκηση:

«Αυτά τα τρία χρόνια έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στον Πανακρωτηριακό. Ο Μανώλης ΣΒΟΥΡΑΚΗΣ είναι ο άνθρωπος που έχει περάσει πολλά κομμάτια από αυτά που τον ίδιο αντιπροσωπεύουν και σε σχέση με αυτό που κάνει, γιατί δεν είναι τυχαίο ότι έχει μία υγιή επιχείρηση, που απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους και εξάγει σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η φιλοσοφία του σε σχέση με το να είμαστε οικογένεια και μέσα από αυτό να προχωράμε και να πετυχαίνουμε πράγματα είναι που μας δίνει δύναμη στο να μην εγκαταλείπουμε αυτό που πιστεύουμε και έχουμε ως φιλοσοφία. Αν θα δείτε τη φιλοξενία του Πανακρωτηριακού τα τελευταία χρόνια, το πώς συμπεριφερόμαστε σε όλες τις ομάδες, είναι κομμάτι που έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι στα Καθιανά σαν γιορτή και προσπαθούμε να εντάξουμε σε αυτή τη φιλοσοφία όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια του Ακρωτηρίου, δηλαδή τα παιδιά και τους γονείς των ακαδημιών μας, αλλά και κάθε φίλαθλο! Οπότε ο Πανακρωτηριακός κάνει βήματα μπροστά».

Για το αν υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις στο γήπεδο Καθιανών:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι σε ότι έχει να κάνει με την κερκίδα έχει εγκριθεί ένα κονδύλιο από την Περιφέρεια, σε συνδυασμό με τον Δήμο Χανίων. Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα μας βρει με μία ανανεωμένη κερκίδα και ένα σκέπαστρο που θα αλλάξουν όλη την εικόνα του γηπέδου, σε σχέση και με όλα τα άλλα που έχουν γίνει αυτά τα τρία (3) χρόνια, αλλά και με όσα είναι να γίνουν ακόμα».

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Video

Συνέντευξη Carl CARNEY Views : 931
1ο Soccer School Views : 553