LOGO PANAKROTIRIAKOS

Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian

17

Μάι 2020

polytΓια άλλη μια φορά απέδειξε η Ακαδημία Ακρωτηρίου ότι είναι μια οικογένεια!

Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο λόγω Κορωναϊού, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου, κυρίως για τα παιδιά και τους νέους ως κομμάτια της κοινωνίας πιο ευάλωτα στο ψυχικό άγχος, -καθώς είναι απομονωμένοι από τους φίλους και το σχολείο τους-, εμείς κάναμε τη διαφορά.

Βρεθήκαμε δίπλα στους μικρούς μας παίκτες και τις οικογένειές τους
μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα προπονητικής στο σπίτι, με ένα βασικό μέρος του να είναι η διαχείριση του άγχους από την απομόνωση λόγω Covid 19. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Goal στον Κορωναϊό».

Συγκεκριμένα, ο Ευθύμιος Πολυτίδης, Προπονητής Ποδοσφαίρου στην Ακαδημία μας σχεδίασε, υλοποίησε κι εξακολουθεί να υλοποιεί για 30 οικογένειες παικτών Κ8-Κ12 σπονδυλωτό πρόγραμμα κατ’ οίκον ατομικής προπονητικής σε συνεργασία με τους γονείς τους και σε συνδυασμό με τηλεδιασκέψεις. Η βασική ιδέα του εγχειρήματος στηρίζεται στην πεποίθηση του Προπονητή ότι το άθλημα του Ποδοσφαίρου αποτελεί σημείο αναφοράς εκατομμυρίων φιλάθλων, ανήλικων κι ενήλικων, ως πηγή χαράς και ψυχαγωγίας.

Επιπλέον, και μεταξύ άλλων, προσφέρει μέσα από την προπονητική τη δυνατότητα να προάγεται η σωματική και ψυχική υγεία του αθλητή. Επίκεντρο του προγράμματος είναι η ανάπτυξη εξαποστάσεως προπονητικής σε συνδυασμό με τη διαχείριση των ψυχολογικών σταδίων εξέλιξης μιας κατάστασης αποκλεισμού/απώλειας /θυμού/διαπραγμάτευσης/θλίψης όπως αυτής της καθημερινότητας λόγω Κορωναϊού.

Αναπτύσσεται σε εβδομαδιαίους κύκλους παρεμβάσεων. Κάθε κύκλος περιλαμβάνει προπονητικές προτάσεις με ασκησιολόγια, ασκήσεις ψυχολογικής υποστήριξης των εμπλεκόμενων οικογενειών, εκπαιδευτικές δραστηριότητες νοητικής εξάσκησης κι εμψύχωσης στη θεματική του ποδοσφαίρου μέσω επιστήμης- ρομποτικής- τέχνης, διατροφικές προτάσεις για την προαγωγή της υγείας των παιδιών και των οικείων τους. Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι εξαιρετικά και θα παρουσιαστούν σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο ως παράδειγμα καλής πρακτικής.

Στο πλαίσιο του project «Goal στον Κορωναϊό» αξιοποιούνται επιστημονικά και εκπαιδευτικά μέσα κι εργαλεία για από απόσταση προπονητική, όπως πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης για σύγχρονη επικοινωνία (zoom), παρουσιάσεις power point, πρωτότυπα βίντεο, πρωτότυπες δραστηριότητες STREAMF* για ασύγχρονη επικοινωνία.

Για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των ανωτέρω, αξιοποιήθηκαν από τον κο Πολυτίδη επιστημονικοί πόροι και συνεργάτες από τον χώρο της ψυχολογίας, της διατροφολογίας, της προπονητικής ποδοσφαίρου, της φυσικής αγωγής και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού, ως ακόλουθα: Κατά την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες με τους:

Dr. Δούμπος,Μ. Πολυκριτηριακός Αναλυτής, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Dr. Μαχαιρίδου,Μ. Συντονίστρια ΣΕΕ Φυσικής Αγωγής
Τσιφούτης, Ε. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Πολυτίδου,Χ. ΜΕd.Παιδαγωγός
Μπροκαλάκη,Μ. Διατροφολόγος
Σαλιβουράκης, Μ. Διατροφολόγος
Περπερίδης,Ι. Διατροφολόγος
Art zone, Performing arts
και αντλήθηκαν πληροφορίες, ως «Πηγές-Βιβλιογραφία» των
Dr. Ψούνη,Λ. Αθλητική Ψυχολόγος

Dr. Ψυχουντάκη, Μ. Αθλητική Ψυχολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ,
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αλεξίου,Β. Προπονητής Φυσικής Κατάστασης Απόλλων Σμύρνης
Παπαδάκης, Β. Τεχνικός Διευθυντής Πανακρωτηριακού/Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου & Δικτύου Ακαδημιών ΠΑΕ Χανίων
Μed.Πολυτίδου,Χ. Παιδαγωγός
*STREAMF αρκτικόλεξο των λέξεων science, technology, reading,education, art, math,
Art Zone
Performing arts

 

menoumespiti 2

menoumespiti 4

 

 

menoumespiti 3

menoumespiti

menoumespiti 1

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Μέγας Χορηγός

Video

ΓΙΟΡΤΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟΥ Α.Ο 2013 Views : 715
Συνέντευξη Carl CARNEY Views : 977

Εγγραφή στο Newsletter μας

Μάθετε τα νέα της ομάδας μας εύκολα και γρήγορα στο email σας.